Hvem er jeg?

Jeg  heter Mari Bardalen Wiggen. Jeg er kiropraktor med videreutdannelse i dyrekiropraktikk. Det vil si at jeg har studert en mastergrad i kiropraktikk og et års turnus for å bli autorisert kiropraktor, og i tillegg har en videreutdannelse i dyrekiropraktikk som er for veterinærer og kiropraktorer. Jeg er sertifisert i International Veterinary Chiropractic Association. IVCA er en internasjonal organisasjon for veterinærer og kiropraktorer med videreutdannelse i dyrekiropraktikk. Her kreves, i tillegg til en eksamen for å bli sertifisert, at medlemmer går på kurs for jevnlig oppdatering, og dokumenterer dette. Jeg er også medlem av Norsk Veterinærkiropraktor forening og Norsk kiropraktorforening.

Ellers har jeg bakgrunn fra noen år på landbruksfaglig linje, har holdt på med hest i arbeid, ridning og kjøring, og jobbet som instruktør.  Gjennom erfaring og utdannelse har jeg god kunnskap om hva som kreves for å ha en god brukshest uansett nivå.

Innen for humankiropraktikk har jeg særlig interessert meg for å behandle hele kroppen. Jeg har tatt mye kurs/etterutdannelse helt siden jeg var ferdig, en del kurs innen behandling av “armer og bein”, de siste årene også innen motorisk utvikling hos barn. Jeg er opptatt av hvordan folk skal kunne ta grep om plagene selv.  Det er målet ved enhver behandling; å vurdere hvorfor et problem oppstår, forbedre funksjon, og finne ut av hva man selv kan gjøre for å stadig komme videre og å hindre tilbakefall.

Både hestens egen livskvalitet og hesten som kilde til glede og god livskvalitet hos mennesker er viktig. Siden jeg er både kiropraktor og dyrekiropraktor er jeg særlig opptatt av samspillet mellom hest og rytter, og at hele ekvipasjen skal fungere best mulig sammen – uansett nivå.  Jeg ønsker derfor å  hjelpe deg frem mot bedre funksjon for deg og hesten din!