Mari tilbyr kiropraktisk konsultasjon for både hest og rytter/kusk.

Ved en konsultasjon for hest og rytter, vil jeg gjøre en observasjon av rytter/kusk og hest under trening. Å snakke om sykehistorien til dere begge er viktig. Jeg vil deretter undersøke rytter/kusk, og ønsker å bidra med råd angående egentrening, i tillegg til behandling ved behov. Videre gjøres også en gjennomgang av hestens kropp, hvor den blir undersøkt med en del tester etter behov. Ledd og muskulatur samt leddbevegelse undersøkes med hendene. Om det finnes indikasjon for behandling vil dette være i form av ledd-justering og bløtdelsbehandling, samt råd i forhold til øvelser som kan være hensiktsmessige, trening generelt og andre aktuelle temaer. Samarbeide med veterinær og hovslager er viktig, og hesten henvises videre ved mistanke om plager som krever annen oppfølging. Om du får øvelser – både for deg selv og hesten – er det veldig viktig at disse følges opp om du ønsker å forbedre problemet. Dette er en stor og viktig del av behandlingen, som du må ta ansvar for selv.

Mari tilbyr nå også kiropraktisk konsultasjon for hund.

Også ved undersøkelse av hund er det viktig å gjøre en observasjon av hunden under bevegelse, samt å få en gjennomgang av sykehistorien. Videre gjøres en gjennomgang av hundens kropp, hvor den blir undersøkt med en del tester etter behov. Ledd og muskulatur samt leddbevegelse undersøkes med hendene. Om det finnes indikasjon for behandling vil dette være i form av ledd-justering og bløtdelsbehandling, samt råd i forhold til øvelser som kan være hensiktsmessige, trening generelt og andre aktuelle temaer. Samarbeide med veterinær er viktig, og hunden henvises videre ved mistanke om plager som krever annen oppfølging. Om du får øvelser til hunden er det veldig viktig at disse følges opp om du ønsker å forbedre problemet. Dette er en stor og viktig del av behandlingen, som du må ta ansvar for selv.

Hva er kiropraktikk/dyrekiropraktikk

Kiropraktikk/dyrekiropraktikk bygger på kunnskap om muskel-skjelettapparatet, og utredning og behandling av plager relatert til dette. Behandlingsmetoder inkluderer ofte manuelle metoder som ledd-justeringer som går ut på å bedre funksjonen i dårlig fungerende ledd, samt bløtdelsbehandling som triggerpunktsbehandling, massage og stretching. Hensiktsmessige øvelser, råd og veiledning er også en stor og viktig del av kiropraktorens behandling.

Når kan det være nyttig med en dyrekiropraktisk vurdering?

En vanlig grunn til henvendelse til kiropraktoren er at hesten eller hunden  “er skjev”. Dette kan være alt fra at det merkes en viss forskjell i kontakten på tøylene, til at hesten svinger dårligere den ene veien, eller vipper rytter til siden i salen. Det kan også være at hesten har problemer med å fatte galopp til den ene siden. Man kan kanskje se at hunden ikke bruker seg likt på begge sidene, setter/legger seg skjevt, eller går med hodet skjevt.  Andre ting kan være at dyret endrer adferd og kvier seg for å arbeide, blir sur, ikke greier/har problemer med tidligere kjente og greie oppgaver, eller reagerer på å få på seg utstyret.

Generelt nedsatt prestasjon kan være et tidlig tegn til at noe er galt.

Ved tannproblemer kan spenninger i kjeve, nakke og rygg oppstå, og ryggproblemer kan også være sekundært til andre haltheter. Derfor er samarbeide med veterinær viktig. Selv ved f. eks leddrelaterte haltheter kan det være nyttig å behandle med kiropraktisk behandling for å forbedre bevegelsesmønsteret generelt.

Hvis spesielt hesten har problemer i kroppen, kan det være nyttig å også tenke på hvordan en selv fungerer. Særlig ved problemer med “skjev” hest, eller stadig gjentagende problemer. Mange er ikke oppmerksomme på hvordan egne små og større plager kan påvirke samspillet med hesten – og motsatt.

Priser:

Hest: kr 1425,- for førstegangskonsultasjon, 1325,- for videre oppfølging (inkl. mva.).
Rytter/kusk: 850,- for førstegangskonsultasjon, 550,- for videre behandling. (Dette kreves at det finnes tilfredsstillende lokaler i tilknytning til stallen. Har med behandlingsbenk.) Vurdering av hele ekvipasjen under trening er inkludert i prisen.
Hund: kr 500,-.
Kjøring er inkludert innen 15 km, deretter: 5 kr/km inkl. mva. Deles på antall hester. Ved avbestilling må dette skje senest 48 timer før avtalt time, ellers vil konsultasjonen belastes kunden.

Jeg holder til ved Hønefoss, men reiser rundt til staller på Østlandet. Har også mulighet til å ta imot hester og hunder hjemme i Hole.

For å hindre overføring at smittsomme sykdommer, er det viktig at smittevern på stallen er tilfredsstillende. Det er viktig at du ved kjennskap til smittsom sykdom på stallen eller fare for dette informerer i god tid. Jeg forventer at dere har gode rutiner på stallen og god tilgang til håndvask.

Jeg holder også foredrag om temaet hest/rytter og betydningen av egentrening, for både rideklubber og ved andre arrangementer. Jeg er utdannet “Skadefri-ambassadør”, så for klubber tilknyttet Norges Rytterforbund kan man få foredrag via dette, og det er da kostnadsfritt for klubben. Dette finner du mer om på www.skadefri.no.
Ta kontakt ved forespørsel om foredrag!

Bestill time for Behandling

Jeg vil gjøre mitt beste for å finne et tidspunkt som passer for deg og din hest. Send forespørsel i dag

Mine Tjenester

Her finner du informasjon om hva jeg kan tilby, samt priser og betingelser

Blogg

Her kan du lese mer og få nyttige tips og råd på veien mot bedre funksjon