Mari tilbyr kiropraktisk konsultasjon for både hest og rytter/kusk.

Ved en konsultasjon vil vi først snakke sammen om problemet, før hesten observeres under mønstring og på longe, eventuelt også under rytter/kusk. Deretter vil hesten bli undersøkt med en del tester etter behov. Ledd og muskulatur samt leddbevegelse undersøkes med hendene. Om det finnes indikasjon for behandling vil dette være i form av ledd-justering og bløtdelsbehandling, samt råd i forhold til øvelser som kan være hensiktsmessige, trening generelt og andre aktuelle temaer. Samarbeide med veterinær og hovslager er viktig, og hesten henvises videre ved mistanke om plager som krever annen oppfølging. For rytter/kusk vil forløpet være også at vi snakker om sykehistorie og gjør en grundig undersøkelse før eventuell behandling. Om du får øvelser – både for deg selv og hesten – er det veldig viktig at disse følges opp om du ønsker å forbedre problemet. Dette er en viktig del av behandlingen, som du må ta ansvar for selv.

Hva er kiropraktikk/dyrekiropraktikk

Kiropraktikk/dyrekiropraktikk bygger på kunnskap om muskel-skjelettapparatet, og utredning og behandling av plager relatert til dette. Behandlingsmetoder inkluderer ofte manuelle metoder som ledd-justeringer som går ut på å bedre funksjonen i dårlig fungerende ledd, samt bløtdelsbehandling som triggerpunktsbehandling, massage og stretching. Hensiktsmessige øvelser, råd og veiledning er også en viktig del av kiropraktorens behandling.

Når kan det være nyttig med en dyrekiropraktisk vurdering?

En vanlig grunn til henvendelse til kiropraktoren er at hesten “er skjev”. Dette kan være alt fra at det merkes en viss forskjell i kontakten på tøylene, til at hesten svinger dårligere den ene veien, eller vipper rytter til siden i salen. Det kan også være at hesten har problemer med å fatte galopp til den ene siden. Andre ting kan være at hesten endrer adferd og kvier seg for å arbeide, blir sur, ikke greier/har problemer med tidligere kjente og greie oppgaver, eller reagerer på å få på seg utstyret.

Generelt nedsatt prestasjon kan være et tidlig tegn til at noe er galt.

Ved tannproblemer kan spenninger i kjeve, nakke og rygg oppstå, og ryggproblemer kan ofte være sekundært til andre haltheter. Derfor er samarbeide med veterinær viktig. Selv ved f. eks leddrelaterte haltheter kan det være nyttig å behandle hesten med kiropraktisk behandling for å forbedre bevegelsesmønsteret generelt.

Ofte kan det være nyttig å også tenke på hvordan en selv fungerer. Særlig ved problemer med “skjev” hest, eller stadig gjentagende problemer. Mange er ikke oppmerksomme på hvordan egne små og større plager kan påvirke samspillet med hesten – og motsatt.

Priser:

Hest: kr 1275,- for førstegangskonsultasjon, 1175,- for videre oppfølging (inkl. mva.). Rytter/kusk: 750,- for førstegangskonsultasjon, 480,- for videre behandling. (Dette kreves at det finnes tilfredsstillende lokaler i tilknytning til stallen. Har med behandlingsbenk.) Vurdering av hele ekvipasjen under trening er inkludert i prisen. Kjøring er inkludert innen 15 km, deretter: 5 kr/km inkl. mva. Deles på antall hester. Ved avbestilling må dette skje senest 48 timer før avtalt time, ellers vil konsultasjonen belastes kunden.

For å hindre overføring at smittsomme sykdommer både når det gjelder hester og mennesker, er det viktig at smittevern på stallen er tilfredstillende. Jeg kan ikke komme hvis du har luftveissymptomer, er i karantene eller isolasjon. Det er viktig at du ved enhver kjennskap til smittsom sykdom på stallen eller fare for dette informerer i god tid. Jeg forventer at dere har gode rutiner på stallen og god tilgang til håndvask.

Bestill time for Behandling

Jeg vil gjøre mitt beste for å finne et tidspunkt som passer for deg og din hest. Send forespørsel i dag

Mine Tjenester

Her finner du informasjon om hva jeg kan tilby, samt priser og betingelser

Blogg

Her kan du lese mer og få nyttige tips og råd på veien mot bedre funksjon